Flyveinteressen

Lige fra mine drengeår har jeg haft fly på hjernen og bygget alle mulige modelfly med og uden motor.  Da jeg blev større, hang jeg mange timer ude på Skovlunde Flyveplads, som jeg hurtigt kunne nå på min cykel - en Opel herrecykel med dobbeltstel årgang 1935..

Da jeg blev ingeniør og startede med den fyrstelige gage af 2.000 kr/mdr, var det første, jeg skulle have et flyvecertifikat. Jeg begyndte at flyve hos Morian Hansens flyveskole på Skovlunde Flyveplads 1964.

Se Morians historie her

Strobel Aviation
Skoleflyvningen medførte, at jeg fik optrykt en amerikansk håndbog - Visualized Flight Maneuvers, som jeg solgte til flyveskoler og via KDA. I alt solgte jeg 500 af disse håndbøger

Vi forsøgte at sælge amerikanske privatfly - Alon Aircoupé i Danmark, men det kom der kun udgifter ud af. Jeg var i England i anden anledning og fik der mulighed for at prøve flyet.

I forbindelse med udstillingen i Billund 1968 deltog jeg i NatVFR-flyvning, og Keth i et konekursus hvor hun lærde hvordan man lander et fly, hvis piloten er bevidstløs i luften - og hun gjorde det!!

 


AeroNiner i Kastrup
1972 købte jeg en anpart i OY_BBW, som var stationeret i Kastrup Lufthavn.
Det var en spændende udfordring at begå sig der mellem de store.

 

OY-BBW andelen blev solgt i 1973, hvor det var blevet rigtig dyrt at flyve efter energikrisen.
På det tidspunkt lejede den nytilflyttede Prins Henrik flyet til ture rundt i landet med adjudant Jørgensen.

I alt fløj jeg ca. 200 timer i 5 forskellige flytyper samt 12 timer i simulator (Linktræner)

Svæveflyvning

Da flyvetrangen igen blev for stor,   startede jeg med svæveflyvning i Tølløse Flyveklub i 1986 og fik mit certifikat i 1989.
I 1991 stoppede jeg med svæveflyvning - det tog efterhånden alt for lang tid.

I alt 35 timer i luften i 4 flytyper

Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre
Efter jeg gik på efterløn, blev AAA et tilholdssted for mig mange tirsdage. Her renoverede vi fly og hangar og afholdt Aeronautisk Dag hvert 2. år. Det var den aktivitet, der tiltrak flest tilskuere i Hvidovre Kommune.
Efterhånden fik vi en Harvard T6 og 2 KZ-fly i luften og yderligere 2 KZ'er er på vej

Se link til KZ-Fly
 


2005 harvarede Arne Moesgård

       

Zeppeliner - I 2006 holdt vi cykelferie ved Bodensøen, og havde sikret os billetter til rundflyvning med de moderne Zeppelinere i Friedrichshafen. Igen en god flyveoplevelse


Flyveoplevelser i 2009 i England - Tur med Flyvehistorisk Forening til berømte engelske flyvepladser: Brookland - De Havilland Heritage Center - Duxford - RAF Hendon og Shuttleworth.

Brookland er en stor oval racerbane fra 1920'erne, hvor der blev afviklet den tids Formel 1 løb. I midten af banen var der en flyveplads, som fik større og større betydning. Den blev et afgørende udviklingssted for fly før og under WW2.

Et fantastisk sted at besøge.

 

De Havilland museum ligger på det sted, hvor den berømte multijager Moaquito fra WW2 blev udviklet på besynderlig vis på det nærliggende Salisbury Hall.

Det var Mosquito jagere, der stod for RAF angrebet på Shellhuset i København i marts 1945

 

Duxford er en flyveplads, som havde en vigtig rolle under The Battle of Britain, og senere som base for amerikanske dagbombere under WW2.

Det er i dag et af de største flymuseer i England. Her afholdes hvert år kæmpestore flyopvisninger, som strækker sig over flere dage.

 

 

Shuttleworth er et berømt sted, hvor man i dag renoverer og flyver med fly fra før WW2.
Yderligere er der en gruppe, der arbejder med veteranbiler.

 

 

Hendon er en Spitfire- flyveplads, som spillede en vigtig rolle under The Battle of Britain,

I dag er hele området et museum for RAF's aktiviteter over hele verden


Min sidste tur i luften var i 2010 - en helikoptertur, jeg havde fået i fødselsdagsgave - En flot tur over København - Der er fremragende udsigt i en helikopter

   

 

 

Morian Hansen
Han lærte mig at flyve i 1964

 

Se hans fantastiske historie her

Morian fyldte 60 år i 1965,
se billede---->
Samme år deltager han i Monte Carlo Rally i sin Ford Zephyr, som jeg også fik lov at hente smørrebrød i.

kate spade outlet history of jordan 6s louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet sport blue 6s beats by dre outlet Lebron 11 coach outlet online retro jordans for sale jordan 3 sport blue jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 6 history of jordan cheap jordans cheap jordans lululemon outlet louis vuitton outlet sport blue 6s sport blue 3s sport blue 6s cheap jordan shoes sport blue 6s kate spade outlet Louis Vuitton Outlet foamposites for sale louis vuitton outlet Cheap Oakley Sunglasses cheap jordans michael kors outlet Kate Spade Outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet nike kd vii louis vuitton outlet michael kors outlet