Hvordan startede det?

Min far og Carl Jørgensen var arbejdsmænd på Egebjerg Teglværk og havde lejet værelser hos Frøken Anna Johanne Yrsa Mathilde Schultz. Noget må have tiltrukket dem i Ballerup. Carl blev gift med Jørce og boede hele sit liv i byen. Min far blev også resten af sit liv i Ballerup.
Han havde tidligere  bl.a. haft job hos en brøndgraver og dér fået en sten i hovedet, mens han stod nede i brønden og gravede. Som følge heraf fik han både gigtfeber og stivkrampe, og disse sygdomme ødelagde hans hjerte, så han døde i 1949.
Jeg blev født i 1939 på den samme fødeklinik i Brønshøj, hvor Keth også blev født i 1943.

   

Jeg gik i Parkskolen og senere i realskolen Lindeskolen i Ballerup. Mens jeg gik på Lindeskolen, var klassen i 1955 med i optagelserne til børneTV om livet i gamle dage. Instruktøren var den legendariske TV-vært Elith Nørreholm

       

Konfirmation
I 1954 blev jeg konfirmeret i Ballerup Kirke, og byens venner og familien deltog i festen bagefter - Konfirmationsgaven var min fars gamle cykel, som var blevet ovnlakeret og sat i stand med 3 gear - lavet af cykelsmed  Richard Eriksen i Baunegården  lige ved siden af.
Yderlig fik jeg en konfirmationsrejse med toget til Lugano i Schweiz - det var på mode dengang

Da jeg var færdig med realskolen i Ballerup 1956 kørte jeg med en klassekammerat - Henning en cykeltur ned gennem Tyskland til Holland. I Hamburg boede vi hos nogle Henning kendte, og Amsterdam kendte jeg en familie fra en fodboldtur tidligere.
I Harlingen i Holland blev vi smidt ud fra et vandrehjem, fordi vi begyndte at spise morgenmad, inden vi havde bedt bordbøn.
Vi kørte videre sydpå gennem Ruhr-distriktet til Mains.
Vi sejlede med bådene på Rhinen, så længe at vi lige pludselig ikke havde flere penge, og måtte på det danske konsulat i Hamburg og låne penge til at komme det sidste stykke hjem. Det blev en lang tur hjemad og da vi var næsten hjemme gik den ene cykel i stykker og måtte repareres inden vi kunne komme helt hjem.

     

Keth og mig

 


Frøken Johansen arbejdede som korrespondent i skrivestuen hos V.H.Langebæk & Søn - VELA, hvor jeg var ansat i Gear-afdelingen.
Når man dengang skulle skrive et brev til en kunde eller sende en telefax til en leverandør, så ringede man til skrivestuen og sagde, at man havde noget, der skulle skrives - Så kom der en korrespondent med sin stenografblok og noterede det, man ville have sendt. Når et brev var skrevet fik man det på sit skrivebord i en underskriftmappe og skulle gennemlæse det, underskrive både originalen og nogle af kopierne. Det var dengang, før man fik EDB, og man selv kom til at lave alting selv.
Det gamle system havde den fordel, at man hver gang havde kontakt med sin skrivepige, og det kunne jo så udvikle sig med, at Keth gerne ville køres hjem, når jeg havde ærende i nærheden af Lyngby. Så I sikkert kan gætte, at så udviklede det sig til meget mere, og i 1965 blev vi forlovet, og året efter blev vi gift i Lyngby Kirke. Bryllupsrejsen gik til Bulgarien - Sortehavskysten. Også dengang drog ungdommen også til Sunny Beach.

Børn fik vi også!
Det var ingen der vidste, at vi ville få tvillinger, men 6 uger før termin fødte Keth vore 2 skønne sønner Keld og Stig på Dr. Juhls Fødeklinik i Glostrup - lige over Brugsen. Glæden var stor, og der kom ekstra gang i strikkepindene.

       

Camping var i mange år den foretrukne ferieform, først i det lille telt og senere det store villatelt, med køkkenskab, tvillinger og anhænger ud i Danmark og lidt i Sverige.
Da vi selv fik swimmingpool, var det lidt sværere at komme væk hjemmefra.

   

Sommerhuse - Læsø 1977
Engang da vi var på besøg hos Sten og Else i Frederikshavn, tog vi en tur til Læsø i det fine sommervejr. Der var grunde til salg, og det endte med, at vi kom til at købe en grund. Da vi ville have hus på, fandt jeg på, at man kunne lave det i moduler hjemme på vejen og så samle det på Læsø - Det lykkedes. Morfar hjalp. Vi boede på Sømandshjemmet i Vesterby, når vi byggede. Huset blev mest udlejet til turister, men vi brugte det også selv nogle år. Så blev det for langt væk, og huset blev solgt.

2017 besøgte vi Læsø igen og kunne konstatere, at huset stadig har det godt.

 

 
       

Sommerhus Marielyst - 1980
Jeg troede, man kunne tjene penge på at bygge sommerhuse, som vi gjorde på Læsø, så vi prøvede en gang til på Marielyst, hvor vi havde camperet utallige gange. Melodien var den sammen - Morfar hjalp og vi boede på Skuespillernes Gamle Rekreationshjem - Thalia i lange perioder, og blev hver dag forsynes med en kæmpe madpakke.
Mens byggeriet stod på læste Keth til sin ED-eksamen i fransk.

Da huset var færdigt, var sommerhusmarkedet helt i bund og vi måtte sælge huset med tab - Så var den fest slut - no more sommerhuse.

   

Keld & Stig blev konfirmeret i 1983 i Skovvejskirken på 2. holdet, hvilket betød, at alt ilt i kirken var opbrugt, og begge konfirmander besvimede ved alteret og måtte lige ud og have lidt frisk luft, inden de blev konfirmeret.

       

Computeralderen var begyndt i 1982, hvor man kunne købe de første hjemmekomputere Sinclair ZX og Comodore 64, dengang brugte man en båndoptager som hukommelse og fjernsynet som skærm. Ungerne plagede for at få en computer - det havde alle de andre, men faderen synes, vi skulle have noget "ordentligt", og efter mange overvejelser købte vi i 1984 en Advance 86 Computer, som var en rigtig PC. Der fulgte yderligere software med - Perfect så man kunne skrive og regne, men eller var der ingen programmer at købe, man skulle selv programmere, det man ville have, f.eks. tegn for tegn, linie for linie indtaste billedet af Asterix.
 I starten brugte vi 5" disketter som hukommelse, men senere købte vi en harddisk på 10 MB.
Når computeren havde kørt for længe blev den for varm og fejlede, så den blev udstyret med en blæser fra en bil til køling - det hjalp.

Computeren kom efterhånden til at koste kr 20.000,- Senere måtte vi også have en farveskærm til den - kr. 5.500,- og til sidste en Epson Matrixprinter pris kr. 4.700,-
Det var dengang computere kostede penge.

 

       

Kinesiologi 1989
I en sommerferie var vi på en helseuge hos Anne Strårup, og fik set forskellige former for alternativ behandling. Ved denne lejlighed fik jeg kureret den høfeber, der havde plaget mig i mange år, hver sommer, det skete fra den ene dag til den næste - Det var meget overraskende og jeg besluttede, at jeg ville lære den Kinesiologi, som var blevet brugt på mig.
Jeg deltog i mange kurser kunne til slut kalde mig Helhedsterapeut . Jeg brugte det på alle jeg kom i nærheden af, holdt foredrag på Siemens m.m. Jeg regnede med at kunne leve af det når jeg gik på pension, men over årene fortalte erfaringen at det ville være svært, at tjene penge på, så det forblev på det private plan.

 

       

I 1994 kunne vi fejre sølvbryllup, og vi valgte at fejre det med Fado-sang i Lissabon i Portugal. Vi lejede bil og kørte op langs hele kysten til Porto

       

Skibe i søen
Vi havde engang i 1970'erne lejet en båd i Sneek i Holland for at sejle på kanalerne - det var vores første oplevelser på vandet. i 1994 fortalte Flemming og Lotte, at de nu havde solgt deres både og nu  kun havde en lille sejlbåd til salg hos en mægler. Vi var ud og se på den; der kunne jo ikke rigtig ske noget ved at prøve Vi købte Futte og begyndte vores sejlerkarriere med at tage duelighedbevis på Københavns Sejlerskole, og så var det bare derudad. Keld var også interesseret - tog duelighedsbevis og deltog i alt arbejdet med Futte. Vi nåede helt ned til Vordingborg et år i ferien, men fandt så ud af, at Futte var for lille, og vi anskaffede i stedet Søbjørnen, som vi havde meget glæde af og kom rundt om Sjælland et år, og rundt om Fyn det næste. Børnebørnene synes også det var spændende at være på båden. I 2006 var der en på broen, der gerne ville købe Søbjørnen, og det fik han så lov til, og vores sejlertid sluttede dermed. Alt i alt en meget fin fritidsaktivitet.

       

Keld blev gift med Gitte i 1998, og holdt flot bryllupsfest på Bellahøj.
Siden har de skaffet os 2 dejlige børnebørn: Amanda 1999 og Christoffer, som de selv hentede i Kina i 2004 - født 2002
De bor i Albertslund

   

 

 

Stig blev gift med Inger i 2003 og de holdt friluftsreception i Strandparken i Holbæk og efterfølgende middag på Vandrehjemmet. Siden har også de givet os  to dejlige børnebørn: Simon i 2002 og Freja My i 2006.
De bor i Holbæk

 
   
 

Børnebørnene anno 2013

 

     

En dag i 2009, hvor jeg var i Avedøre, dukkede min gamle lærer fra PSP-kursus op.  Jeg spurgte ham, hvad han dog lavede her. Han fortalte at han ledte efter en Geocache, som skulle ligge op pladsen. Det blev starten på vores Geocaching-eventyr med at finde cacher alle steder vi kommer i Danmark eller når vi er udenlands.

Se mere om Geocaching her.

       

I 2010 kunne jeg fejre 70 års fødselsdag - Se billeder her

I 2013 kunne Keth fejre 70 års fødselsdag - Se billeder her

 

 2016 kunne vi fejre guldbryllup, og vi valgte at fejre det med Fado-sang i Lissabon i Portugal,
samme sted hvor vi fejrede sølvbryllup i 1994

Oktober 2019 var der herretur
til Kiev og Chernobyl.


Jeg, Stig og Keld havde en oplevelsestur lidt ud over der sædvanlige

 

       

Hvad bringer de kommende år ??

 2020 - 2021 - 2022 - 2023 - 2025 - 2025 - 2026 - 2027 - 2028 - 2029 ..................